Κατασκευή Ιστοσελίδας – Τι χρειάζομαι;

September 2023

Η κατασκευή ιστοσελίδας είναι το πρώτο βήμα για την παρουσία της επιχείρησής σας στο διαδίκτυο και ίσως το πιο σημαντικό. Αν δεν είχατε ποτέ στο παρελθόν ιστοσελίδα, θα έχετε εύλογες απορίες για το πως να ξεκινήσετε και ποια είναι τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθηθούν.

Τι χρειάζομαι για την δημιουργία μιας ιστοσελίδας; Ποιο είναι το κόστος; Ποια είναι τα πάγια έξοδα; Όλες οι απορίες σας θα απαντηθούν παρακάτω με απλό και κατανοητά τρόπο, ώστε στο τέλος του άρθρου, να έχετε όλη την πληροφορία που χρειάζεστε και να γνωρίζετε ακριβώς πως να ξεκινήσετε.
Domain Name

Το πρώτο πράγμα που χρειάζεστε για την κατασκευή μιας ιστοσελίδας είναι η αγορά ενός domain name της μορφής www.todomainmou.gr. Το Domain Name, είναι το όνομα της ιστοσελίδας σας ή αλλιώς η διεύθυνση σας στο διαδίκτυο. Η επιλογή του domain παίζει σημαντικό ρόλο στην προβολή μιας επιχείρησής, γι’ αυτό καλό είναι να ακολουθήσετε τις παρακάτω χρήσιμες συμβουλές πριν αποφασίσετε…

Επιλέξτε αν είναι εφικτό, ένα μικρό και ευκολομνημόνευτο όνομα
Χρησιμοποίησε λέξεις – κλειδιά στο domain name που εκφράζουν το αντικείμενο σας
Επέλεξε την κατάληξη του domain. Συνήθως τα domain έχουν κατάληξη .gr ή .com. Αν απευθύνεστε στην ελληνική αγορά το .gr σας καλύπτει απόλυτα.
Φιλοξενία ιστοσελίδας ή Hosting

Το Web Hosting ή φιλοξενία μιας ιστοσελίδας, είναι οι υπηρεσίες που προσφέρει ένας πάροχος, ώστε να είναι η ιστοσελίδα σας διαθέσιμη σε όλους, 24 ώρες το 24ωρο, χωρίς να χρειάζεται να διαθέτετε εξοπλισμό.

Στην ουσία το Hosting, είναι η αγορά ενός χώρου στο δίσκο ενός server στο internet, όπου θα φιλοξενεί την σελίδα σας και επιπλέον προσφέρει ασφάλεια, δυνατότητα δημιουργίας λογαριασμών e-mail, δημιουργία βάσης δεδομένων, πρόσβαση στο διαχειριστικό του domain σας κ.α.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί, πως η επιλογή του κατάλληλου πακέτου Hosting, είναι επίσης εξαιρετικά σημαντική όσον αφορά τις επιδόσεις της σελίδας αλλά και την ταχύτητα φόρτωσης αυτής.
Πιστοποιητικό ασφαλείας SSL

Το πιστοποιητικό ασφαλείας ή αλλιώς SSL, είναι απολύτως απαραίτητο για μια ιστοσελίδα, αφού εκτός του ότι προστατεύει τα δεδομένα των επισκεπτών στην σελίδα σας, κρυπτογραφώντας την σύνδεση του browser με τον server, είναι αναγκαίο για να μην εμφανίζεται η σελίδα σας ως “Μη ασφαλής” στους επισκέπτες.

Από τον Ιούλιο του 2018, η Google και ο δημοφιλής browser “Chrome”, χαρακτηρίζει ως μη ασφαλή τα Site που δεν διαθέτουν κρυπτογράφηση HTTPS.

Προώθηση ιστοσελίδας

Για το τέλος αφήσαμε το πιο σημαντικό. Έχετε πλέον μια καινούργια, σύγχρονη και εντυπωσιακή ιστοσελίδα. Έχετε ανοίξει όμως μια επιχείρηση η οποία είναι προσβάσιμη από όλο τον κόσμο! Πώς όμως κάποιος θα μάθει για εσάς, πώς θα σας βρει; Πως θα έρθει σε επαφή μαζί σας;

Αυτό λοιπόν που χρειάζεστε είναι η προώθηση της ιστοσελίδας σας. Η προώθηση ιστοσελίδων γίνεται μέσω διαφημίσεων είτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είτε μέσα από καμπάνιες στην Google, τα γνωστά σε όλους μας Google Ads!

Share